dpp_0344De  Right to Play toernooien zijn speciaal voor de beginnende ultimate frisbee spelers. Elk jaar organiseert WAF (Wageningen) de outdoor variant en de BFrisBee2’s de indoor variant. Door de beperkte ruimte indoor is er sinds 2016 een samenwer

Bij Right to Play indoor wordt er vijf tegen vijf gespeeld en mag er per team maximaal een persoon in het veld staan met meer dan 1,5 jaar ervaring. Het doel is dat op deze manier nieuwe frisbee spelers kennis maken met elkaar, wedstrijden spelen op passend niveau en de regels en spirit of the game leren toepassen.

Voor dit toernooi is er slechts een playersfee, die in ieder geval niet hoger dan 10 euro is. Al het geld dat overblijft wordt overgemaakt naar Right to Play stichting, een goed doel dat sport en spel gebruiken om kinderen te helpen in hun ontwikkeling, zorgen voor gezondheidspreventie en leren hoe ze vreedzame gemeenschappen op kunnen bouwen (zie ook http://www.righttoplay.nl/).
Het toernooi vindt dit jaar plaats op 29 januari 2017 in Nijmegen en 11 februari 2017 in Delft. Meer informatie is hier te vinden.